Carnozina, armurariu si vitamina E

Testele clinice au demonstrat ca aplicatiile tipice carnosinei (un aminoacid) si a vitamnei E, doi puternici antioxidanti, plus armurariul, un detoxifiant rezulta intr-o fermitate si hidratare crescuta, si efecte avansate antirid si anti-glicare asupra pielii.

Glicarea incepe cand moleculele de zahar adera la proteinele de colagen si elastina si formeaza radicalii liberi (asemanatori radicalilor liberi produsi de expunerea indelungata la soare). Radicalii liberi sunt o cauza principala a imbatranirii. Ei duc la inflamare, care la randul ei distruge tesutul conjunctiv a pielii, rezultand riduri, ingalbenirea pielii, pierderea elasticitatii,din cauza intaririi fibrelor de colagen si elastina in derma,  cat si alte semne vizibile ale imbatranirii.

Studii efectuate pe parcursul a 28 de zile au aratat o contopire a acestor 3 ingrediente intr-un sistem de livrare sub forma de lipozom care ajuta la oprirea glicarii prin prevenirea, fixarea glucozei/colagenului si a distrugerii radicalilor liberi deja prezenti in piele.

Proprietati de intinerire ale carnozinei, armurariului si ale vitaminei E

Studiul cuprinde 20 de femei cu varste cuprinse intre 38 si 65 de ani. O crema de test care contine lipozom preparat de 2% , din carnozina , armurariu si vitamina E, a fost aplicata pe partea interioara a antebratului subiectilor, de doua ori pe zi, timp de 28 de zile.

Proprietatile biochimice ale pielii au fost apoi evaluate si s-a determinat fermitatea, hidratarea si finetea acesteia. Rezultatele arata ca preparatul a imbunatatit parametrii tuturor subiectilor dupa 28 de zile, in comparatie cu pielea netratata.

O crema test care continea un preparat format din 2% carnozina, armurariu si vitamina E a fost aplicata de 2 ori pe zi pentru 28 de zile pe riduri, pielea din jurul ochilor si pe frunte la 20 de femei cu varste cuprinse intre 38 si 65 de ani.

Adancimea ridurilor a fost evaluata dupa 14 zile de tratament si apoi dupa 28 de zile. Rezultatele arata ca dupa 14 zile adancimea ridurilor a fost diminuata. Dupa 28 de zile de tratament adancimea ridurilor fusese redusa cu 27% in zona ochilor si cu 24% pe frunte