CITITI ETICHETELE AUBREY ORGANICS

 

CE FOLOSESTE COMPANIA AUBREY CE FOLOSESC CEILALTI FABRICANTI
 Coloranti
Compania Aubrey Organics nu foloseste coloranti artificiali. Uleiurile naturale, ierburile si extractele din acestea dau produselor culori naturale.
 Coloranti
Unele firme ce vand produse alimentare sanatoase nu mai folosesc coloranti artificiali, dar multe inca o fac. Mare atentie la colorantii D&C si FD&C, care sunt cancarigeni si nu sunt intotdeauna necesari.
 Emolienti
Cu peste 40 de ani in urma, compania Aubrey a introdus folosirea acizilor grasi esentiali, aloe vera si a uleiurilor pe baza de ierburi intr-o baza de absorbtie naturala.
 Emolienti
Cei mai folositi emolienti sunt petrolul rafinat si derivatii sai. Vaselina, uleiul mineral, stearatul de gliceril si parafina sunt de evitat.
 Emulsori
Emulsiile pot fi mentinute in mod natural prin combinarea uniforma a uleiurilor si a apei. De aceea este indicat sa „agiti bine inainte de a folosi produsul”. O alta combinatie marca aubrey este cea de glicerina vegetala si alcool de cereale naturale.
 Emulsori
Propilen glicol (PPG), polietilen glicol (PEG) si trietanolamina (TEA) sunt emulsori chimicali sintetici folositi pentru ca produsele sa nu se mai separe.

 Parfum
Compania Aubrey foloseste uleiuri esentiale cum ar fi musetelul, eucaliptul, lavanda, muscata etc, multe dintre ele fiind organice, folosite atat pentru proprietatile lor reconfortante cat si pentru mirosul imposibil de sintetizat.
 Parfum
Componentele de parfum nu sunt neaparat listate pe etichetele produselor de ingrijire a corpului. Daca vezi „parfum” pe o eticheta, cel mai probabil este un parfum sintetic ieftin, nu un ulei esential de calitate si scump.
 Substante de curatare/Agenti de spumare
Folosim doar agenti de curatare naturali, vegetali, facuti din ulei de cocos, ulei de porumb sau din ulei de masline. Compania Aubrey le combina cu proteina de soia obtinuta din seminte de soia organice, nemodificate genetic, pentru a creste abilitatile agentilor de a face spuma si de a descurca parul.
 Substante de curatare/Agenti de spumare
In varful listei sunt detergentii facuti dintr-o varietate de chimicale. De evitat: SLS, sulfonat olefina, cocamidopropil betaina, DEA si TEA.
 Balsamuri de par
Proteinele naturale imbunatatesc textura, rezistenta si flexibilitatea parului. Compania Aubrey adauga ierburi speciale pentru ingrijirea parului cum ar fi coada-calului si podbalul, emulsori precum unt de shea organic si ulei de jojoba si amino-acizi ce contin sulf.
 Balsamuri de par
Compusii din cuaternari de amoniu folositi si in balsamuri de rufe se gasesc in cantitati mari in majoritatea balsamurilor de par.

 Produse de styling
Compania Aubrey foloseste gume pe baza de plante ca agenti de ingrosare si pantenol (vitamina B-5), un umectant natural dar si un agent de ingrosare a parului.
Produse de styling
Gelurile de par si fixativele produse in masa contin copolimeri PVP/VA, folii de plastic ce acopera parul si polueaza mediul inconjurator.
 Conservanti
Amestecul natural de extract de seminte de citrice si vitaminele A,C si E facut de compania Aubrey conserva produsele pentru mai bine de un an. In plus, produsele sunt facute zilnic si expediate direct catre clienti, asadar sunt mereu proaspete.
 Conservanti
O sa vedeti pe etichete nu mai putin de 5 conservanti sintetici. De evitat: metilparaben, butilparaben, etilparaben si propilparaben, imidazolidinil-uree (denumirea comerciala Germall) si hidantoina (formaldehida).

 

Cum ramane cu hidrosolii?

Un hidrosol este apa condensata produsa in timpul distilarii la abur a plantei pentru a-i extrage uleiurile esentiale. Hidrosolii pot fi foarte folositori si folosim hidrosoli precum hamamelis in multe produse.

Unele companii folosesc hidrosoli obtinuti din ierburi organice si ii introduc in procentul organic al unui produs.

Din moment ce si hidrosolii organici sunt in mare parte apa si pentru ca preferam sa ne cream propriile produse organice cu lichide din plante precum aloe si suc de esenta de portocala, noi nu folosim hidrosoli organici doar pentru a ne mari procentul organic.