Extract de pere fileu - fruct de cactus- Prickly Pear (Opuntia ficus-indica) Extract


Folosirea cactusului pere fileu- fruct de cactus -Prickly Pear(Opuntia ficus-indica) pentru piele dateaza din vremea astecilor din Mexic, care colectau seva de pe frunze, o amestecau cu miere si galbenus de ou si o foloseau pentru a calma arsurile. Astazi extractul este un calmant excelent pentru piele si un agent de fixare.


    La fel ca majoritatea cactusilor, frunzele acestei plante sunt segmente de tulpina modificate care pot retine mari cantitati de apa pe durata sezonului uscat. Continutul bogat de compusi ai apei din extract il transforma intr-un puternic umectant care atrage si mentine umezeala in piele chiar daca sunt produse care se indeparteaza prin spalare. Bogat in vitamina B si vitaminele A si C, contine acid piscidic, un antioxidant puternic care impiedica formarea radicalilor liberi si protejeaza pielea impotriva stresului oxidativ.
Efectul de fermitate a pielii cu radiatii UV


Un studiu clinic realizat pe 20 de femei cu varste intre 18 si 60 de ani confirma  efectele de intarire si protejare ale extractului de pere file. O crema de test cu concentratie 2% si o emulsie placebo au fost aplicate de 2 ori pe zi pe pielea subiectilor, timp de 2 saptamani. Rezultatele au aratat imbunatatiri masurabile la nivelul fermitatii pielii, in comparatie cu suprafetele tratate cu placebo.
Subiectii au fost apoi expusi la radiatii UV (1.0 MED). Trei zile mai tarziu, fara reaplicarea cremei, zonele testate au fost reevaluate. Fermitatea pielii a scazut in zonele tratate cu placebo, dar a raman in zonele tratate cu crema test cu concentratie 2%.